0

Egy kis fapados történelem

Az Egyesült államokban már a hetvenes években megjelentek azok a légitársaságok, melyek kedvező áron kínálták repülőjegyeiket. Európában csak a kilencvenes években tapasztalhattuk a diszkont repülők kínálta előnyöket, s hazánk jóval később, 2003-ban fogadhatta magyarországi leszállóhelyen a skandináv Slowfaken járatát, majd néhány hónap múlva már a Germanwings is nálunk landolt. Bár a SkyEurope hazai megjelenése nem volt teljes mértékben zökkenőmentes a jogi akadályok miatt, de szintén 2003-ban már több európai országba indult a Ferihegyről járat.

A fapados történelem következő állomásának számított az Európai Unióhoz való csatlakozásunk 2004.-i napja, ami után megkezdődött a fapadosok elszaporodása Magyarországon is.  A Norwegian Air Schlutte, az Air Berlin és az easyJet megjelenésével a fapados történelem új epizódjához érkezett, hiszen olyan európai nagyvárosok is elérhetővé váltak a korábbi jegyárak töredékéért, melyek a magyar turisták körében igen népszerűnek bizonyultak.

Egy kis fapados történelem

Egy kis fapados történelem

Az évek előrehaladtával újabb légitársaságok gépei színesítették a fapados történelem hónapjait, és talán elmondhatni, hogy mára kialakult hazánkban a fapados repülés kultúrája, s bár a magyar ember folyton elégedetlenkedik, de a számok magukért beszélnek a repülőjegy vásárlás során.

Egyes korábban elérhető városok bár kikerültek a listáról az elégtelen kereslet, vagy a túlságosan magas árak miatt, de alapvetően kijelenthetjük, hogy aki fapados utazás csökkentett szolgáltatása, ám kétségtelenül kedvezőbb árai mellett dönt, talál magának megfelelő úti célt a kínálatban.

  
Iktatva: Fapados Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy kereső 2012