0

Légitársaságok baleseti statisztikái

A légiközlekedés kétségtelenül a leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy elérjük úti célunkat. A légitársaságok baleseti statisztikái ellenére is azonban sokan vannak a repülőt választók között, akik még mindig félve szállnak gépre. Számukra nyújt talán némi megnyugvást a tavalyi évről készített összegzés, ugyanis 2012-ben világszinten is csupán 11 utasszállító gép szenvedett balesetet. 

Hogy ezt könnyebben érthessük, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség alelnöke azt a hasonlatot hozta fel példának, hogy még ha minden nap repülővel utaznánk, akkor is szinte teljesen biztos lennea légitársaságok baleseti statisztikái alapján, hogy 14 ezer évig nem érne szerencsétlenség bennünket. Az elmúlt időszakban közel egyharmadára csökkent a balesetek száma, mely tény többféle okra vezethető vissza.

Légitársaságok baleseti statisztikái

Légitársaságok baleseti statisztikái

A pilóták hatékonyabb kiképzése mellett a technikai fejlődés, és a gépek teljesebb átvizsgálása is hozzájárulhattak a kedvező számadatokhoz. A légitársaságok baleseti statisztikái alapján a legtöbb szerencsétlenség ereszkedéskor történik, ezt követi a felszállás időszaka.

Természetesen nem a világ minden területén ilyen biztonságos a légiközlekedés, Afrikában, egészen pontosan Nigériában tavaly viszonylag sok baleset történt. E terület az utasforgalomnak azonban körülbelül csak hét százalékát érinti. Az elégtelen infrastruktúra, és a megfelelő felügyelet hiánya voltak tavaly felelőssé tehetők az efféle tragédiákért. Éppen ezért az Európai Unió tavaly mintegy 38 légitársaságot tiltott el attól, hogy területén repüljenek. Ettől eltekintve a bennünket érintő légiközlekedés minden eddiginél biztonságosabbnak mondható a tavalyi év tapasztalatai alapján.

  
Iktatva: Légitársaságok Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy kereső 2013