0

Repülőjegy állatoknak

Felelős állattartóként mindenképpen érdemes elgondolkodnunk azon, hogy kitegyük-e kedvencünket a repülés – számukra érthetetlen – megpróbáltatásainak. Csak azért, hogy nyaralásunk alatt is velünk lehessen a kis kedvenc, nem biztos, hogy akár egy életre szóló stesszhatásnak kellene alávetnünk őt. Bizonyára jobb megoldás is akad arra a kevés időre, ami ellátását illeti.

Ha azonban hosszabb külföldön tartózkodásunk teszi szükségessé,hogy repüljön a szőrmók, akkor tájékozódjunk jó előre arról, hogy a repülőjegy állatoknak is igényelhető-e adott légitársaságnál, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy részletes tájékoztatást kérjünk a témával kapcsolatban. Csúnya meglepetésként érhet bennünket, ha a szállítóeszköz, vagy az állat súlya nem felel meg az előírásoknak, és ez csak az induláskor derül ki.

Repülőjegy állatoknak

Repülőjegy állatoknak

Amennyiben a repülőjegy állatoknak is foglalásra került, akkor annyi a dolgunk, hogy beszerzünk egy méretben is megfelelő, biztonságos szállítóeszközt, hogy az utastérben már minden gördülékenyen menjen. A személyre szabott információszerzés elmaradhatatlan, hiszen az előírások alapján csak 7-8 kilónál kisebb súlyú jószág kerülhet a fedélzetre, ráadásul még a faj is meghatározott, hogy a kellemetlenségek elkerülése végett például egy kutya és egy macska ne kerülhessenek egy légtérbe.

Egyes légitársaságok kizárólag a poggyásztérben engedélyezik az állatszállítást, így mielőtt a repülőjegy állatoknak megvásárlásra kerül, erről is feltétlenül tájékozódjon! Árak tekintetében jó ha tudja, hogy a túlsúlyszámítás alapján történik a jegykiállítás számukra. Ha nem is a költségek, de a stressznek való kitétel okánál fogva gondolja át, valóban szükséges-e kedvencének repültetése!

  
Iktatva: Foglalás Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Repülőjegy kereső 2012